Newbornshoot

14 daagjes oud

Wat is er mooier dan een pasgeboren kindje? Je hebt je kindje 9 maanden bij je gedragen en toegeleefd naar het moment waarop je je kindje eindelijk kunt vasthouden. Lekker genieten van huid-op-huid contact, kijken, ruiken, voelen. Al je zintuigen staan op scherp en je wilt niks missen van deze bijzondere periode. Het unieke, prille begin van nieuw leven. 

Kleine teentjes

Het liefst zou je de tijd stil zetten, deze momenten nooit meer vergeten. Die kleine vingertjes en teentjes, alle details. Hoe klein en soepel ze zijn. Het liefst liggen ze lekker opgekruld, de houding die vanuit de baarmoeder nog vertrouwd voelt. De tijd stil zetten kan ik niet, wel kan ik deze details vastleggen. Een mooie en bijzondere herinnering voor later.

Een newbornshoot is een van mijn favoriete shoots. Heerlijk om even een kijkje te mogen nemen in een jong gezin. Een pasgeboren baby, trotse mama en papa. En soms ook trotse grote broers en zussen. 

Tijdens een newbornshoot maken we uiteraard bijzondere foto’s van jullie pasgeboren kindje.

Compositiefoto zusjes

Maar ook foto’s van jullie kindje met papa en met mama en van jullie hele gezin. Broertjes en zussen horen ook erbij. De foto’s met andere kindjes maken we aan het begin of eind van de newbornshoot, we overleggen vantevoren even wat handig is. Met kindjes die het fijn vinden om even de kat uit de boom te kijken is het het fijnste om het aan het eind van de shoot te doen, dan zijn ze een beetje aan mij gewend, met kindjes die wat sneller afgeleid zijn is het meestal fijner om te beginnen met de foto’s samen. En heeft een kindje echt geen zin om mee te werken, dan gaat de hele trukendoos open. 

Voor de shoot

Je kunt een newbornshoot al vroeg in je zwangerschap boeken. Ik reserveer dan ruimte in mijn agenda rondom jouw uitgerekende datum en zorg dat ik een plekje vrij heb in de eerste 2-3 weken na de geboorte van je kindje. We kunnen de newbornshoot bij jullie thuis doen of in onze thuisstudio in Maasbracht (Limburg). Als ik naar jullie toe kom, dan bespreken we vantevoren wat ik nodig heb aan ruimte en daglicht (ramen) en welke achtergronddoeken, wraps en props jullie het leukste vinden. Waarschijnlijk ga ik wat schuiven met jullie meubels om voldoende plaats te maken voor de fotoshoot. Als jullie naar onze thuisstudio komen, dan kun je ter plekke bekijken wat je het leukste vindt.

Na de bevalling (liefst binnen een dag of 2) neem je even contact met me op een afspraak te maken voor de newbornshoot. Op dit moment kies je of je de shoot thuis wilt doen of in Maasbracht. Afhankelijk van hoe je je voelt, hoe de bevalling is gegaan en de agenda’s plannen we de newbornshoot als je kindje tussen de 10 en 21 dagen oud is. Later kan natuurlijk ook, maar dan zijn kindjes vaak al wakkerder en alerter

Voorbereiding van de shoot

Newbornshoot

Kiekeboe

Het is fijn als een kindje tijdens de newbornshoot lekker diep slaapt. Daarom plan ik de shoot het liefst ‘s morgens. Doen we de shoot bij jullie thuis, dan plannen we het zo dat je kindje een voeding krijgt op het moment dat ik alles klaar zet. De meeste kindjes vallen na de voeding lekker in een diepe slaap. Als jullie naar Maasbracht komen, dan plannen we het zo dat jullie kindje bij ons de voeding krijgt. Het is het fijnste als jullie kindje al uitgekleed is en de luier een beetje losser zit dan gebruikelijk.

We maken de foto’s in een ruimte waar het lekker warm is (28 graden Celsius) zodat je kindje lekker kan slapen. Kom ik bij jullie thuis, dan mogen jullie al vroeg de verwarming hoog zetten, ook in de zomer! 

Tijdens de shoot

Als jullie kindje lekker gedronken heeft, dan neem ik hem/haar van je over om even kennis te maken en te kijken welke houdingen jullie kindje fijn vindt. Ik kijk bijvoorbeeld of hij zijn handjes graag naast zijn gezichtje houdt of liever op zijn buikje legt, hiermee houd ik rekening bij het wrappen en poseren. Meestal beginnen we met een wrap omdat kindjes zo heerlijk in een diepe slaap vallen. Tijdens een fotoshoot volg ik een kindje in zijn bewegingen en let ik goed op wat hij prettig vindt. Als ik merk dat een kindje een bepaalde pose of wrap niet fijn vindt, dan slaan we die over en gaan we door naar de volgende. Heb je een foto die je graag zou willen hebben, dan kun je dat voor de shoot aangeven. Ik ga mijn best doen om zo’n foto te maken, maar ik ga het niet beloven. Zeker als het kindje al ouder is dan 3 weken kunnen sommige poses wat moeilijker zijn, maar dat hoeft uiteraard niet. En mooie foto’s  krijgen we in ieder geval.

Ik reserveer altijd 3 uur voor een newbornshoot, zodat er voldoende tijd is om te wachten tot je kindje diep slaapt, om tussendoor nog een keer te voeden, verschonen en even te knuffelen. Soms zijn we al binnen een uur klaar, maar meestal duurt de shoot 2-3 uur. 

Veiligheid

Newbornshoot

Mama zit binnen handbereik

Bij een newbornshoot staat veiligheid voorop. Dit betekend dat ik jullie regelmatig zal vragen om jullie kindje even vast te houden of om binnen handbereik te zetten en je kindje continue in de gaten te houden en bij de kleinste beweging je hand op je kindje te leggen. Ik vraag dit bijvoorbeeld als we een foto maken met het bedje, mama zat vlak naast het kindje op de foto, maar dat heb ik in Photoshop weggewerkt. Ook als we foto’s maken met een broertje of zusje erbij is  de nabewerking in Photoshop onmisbaar. Vaak moet een ondersteunende hand van papa weggewerkt worden, of een mama die standby staat voor een onverwachte peuterbeweging. Soms is het eindresultaat een compositie van 2 of meer foto’s. Dan maken we een aparte foto van de baby in een mandje of het bedje en een foto van het oudere kindje met hetzelfde mandje of bedje. Een paar rozijntjes of een telefoon met een filmpje zorgen dat het lijkt of er interactie is. 

Na de shoot

Na afloop van de shoot maak ik een selectie van de mooiste foto’s. Deze stuur ik jullie door als contactblad en hiervan kun je je favoriete foto’s kiezen. De foto’s die jullie gekozen hebben bewerk ik zorgvuldig na. Bij het classic pakket krijg je een pronkboekje met 6 foto’s naar keuze.   Een pronkboekje is een vouwboekje van 10×10 cm. Bij het luxe pakket krijg je een mini album van 15×15 cm met 15 foto’s naar keuze. Bij het superdeluxe pakket krijg je een mini album van 15×15 cm met alle foto’s uit de galerij. De foto’s die gebruikt worden in het pronkboekje/mini album krijg je ook digitaal toegestuurd.

Met mini album wordt geleverd met een linnen omslag. Tijdens de shoot neem ik voorbeeldjes van de kleuren mee waaruit gekozen kan worden. 

Bij het superdeluxe pakket krijg je ook een vivid color desk stand van 20×15 cm. De vivid color desk stand van Chromalux is de nieuwste High Definition print technologie voor metaal. Het is robuust, waterdicht en printvast. De desk stand wordt geleverd met 2 subtiele bevestigingen. Hierdoor krijg je topkwaliteit met een strakke look. 

Prijzen

Je kunt kiezen uit verschillende pakketten. De foto’s die gebruikt worden voor het pronkboekje / album krijg je ook digitaal toegestuurd.

 
Mini
€75
Fotoshoot van 1 uur
In Maasbracht
Alleen newborn
2 digitale foto's foto's (keuze uit galerij)
 
 
 
 
Classic
€165
Fotoshoot van 2-3 uur
In Maasbracht of thuis
Newborn, ouders en broers/zussen
6 digitale foto's foto's (keuze uit galerij)
Pronkboekje (10x10) met 6 foto's
 
 
 
Luxe
€195
Fotoshoot van 2-3 uur
In Maasbracht of thuis
Newborn, ouders en broers/zussen
15 digitale foto's foto's (keuze uit galerij)
Mini album (15x15) met 15 foto's
Foto sleutelhanger
 
 
Superdeluxe
€295
Fotoshoot van 2-3 uur
In Maasbracht of thuis
Newborn, ouders, broers/zussen
25 digitale foto's foto's (keuze uit galerij)
Mini album (15x15) met 25 foto's
Foto sleutelhanger
VividColor desk stand 20x15 cm
 
 
 

Combipakket

Er wordt ook vaak gekozen om  een zwangerschapsshoot en een newbornshoot te doen. Als je beide shoots tegelijk boekt, dan kun je kiezen uit onderstaande combipakketten.

Classic
€255
Zwangerschapsshoot
Newbornshoot
2 x 6 digitale foto's foto's (keuze uit galerij)
1 pronkboekje (10x10) met 6 foto's van de zwangerschapsshoot en 1 pronkboekje (10x10) met 6 foto's van de newbornshoot
 
 
 
Luxe
€330
Zwangerschapsshoot
Newbornshoot
2 x 15 digitale foto's foto's (keuze uit galerij)
Album (30x20) met 15 foto's van de zwangerschapsshoot en 15 foto's van de newbornshoot
Foto sleutelhanger
 
 
Superdeluxe
€495
Zwangerschapsshoot
Newbornshoot
2 x 25 digitale foto's foto's (keuze uit galerij)
Album (30x20) met 25 foto's van de zwangerschapsshoot en 25 foto's van de newbornshoot
Foto sleutelhanger
VividColor desk stand 25x20cm
 

 

Voor locaties buiten een straal van 35 km rondom Maasbracht reken ik een reiskostenvergoeding van €0,26 per km.