Categorie: Geen categorie

Zelf op de foto

Onze fotoshoot

In ons gezin maak ik de meeste foto’s. En ik maak heel veel foto’s omdat ik het belangrijk vind om de herinneringen vast te leggen. Als ik later de foto’s terug kijk, dan komen de herinneringen aan dat moment of die dag vanzelf naar boven. Maar omdat ik de foto’s maak, sta ik zelf bijna nooit op de foto. Van de ene kant vind ik dat prima, ik sta niet graag op de foto maar maak ze liever. Maar soms is het ook heel jammer. Dus laatst heb ik maar de stoute schoenen aangetrokken en een shoot geboekt voor ons gezin.

Ons gezin

Op een frisse, maar droge zondag hadden we afgesproken in Rosmalen bij Iris van Iris Wuijster fotografie. Ik heb zelf bij Iris de playful heart workshop gevolgd en vond het super leuk om dit ook een keer zelf te ervaren. Doordat je samen met de playful heart spelletjes bezig bent, ben je helemaal niet bezig met het maken van de foto’s en zijn ze lekker spontaan en speels.

Maud

Fleur

Een aantal foto’s heb ik meteen laten afdrukken. Ik heb zelf helemaal fan van de foto’s op polystyreen. Deze kunnen zo blijven staan en staan bij ons de kast en bij de meiden op de vensterbank en hun nachtkastje. We hebben voor hen allebei een foto met mama en eentje met papa laten afdrukken, zodat ze altijd zien hoeveel we van hen houden.

Samen

En natuurlijk mochten we ook nog even samen op de foto. Deze staat ook afgedrukt bij ons meiden op de slaapkamer. En als laatste hebben we ook nog individuele foto’s gemaakt. Ik had eerst de neiging om te zeggen ‘laat maar, dat hoeft niet’. Maar ik ben nu wel heel blij dat we het toch gedaan hebben. Deze foto’s staan op mijn homepage en de pagina over mij

Mijn goede voornemen is om toch wat vaker voor de camera te gaan staan en om ook wat vaker een gezinsshoot te doen. Wat het was niet alleen heel gezellig om samen te doen, we hebben ook hele mooie herinneringen gemaakt

Familyshoot Sanne en Siem

Op een hele warme dag in juni had ik afgesproken met dit leuke gezinnetje voor een fotoshoot. We hadden net na het middagdutje van de jongste afgesproken en gingen samen op pad. We hadden afgesproken bij de Venlose heide, een plekje waar zij graag komen. Daar hebben we samen een rondje gewandeld, op zoek naar mooie (schaduw)plekjes. Tijdens de shoot spatte het plezier en de liefde voor elkaar ervanaf.

 

 

 

 

Wat een knappe koppies zijn het toch!

  

 

 

 

Gezinsshoots doe ik het liefste buiten. Dit werkt voor de kinderen het fijnste. Buiten heb je genoeg mogelijkheden om allerlei spelletjes te doen. De meeste foto’s maak ik vlak voor of na een spelletje. Maar sommige spelletjes zorgen ook al tijdens het spel voor hele mooie foto’s. Ook in het najaar en de winter ga ik lekker naar buiten voor de fotoshoots. Thermo-ondergoed aan, een mooi en lekker warm vest of omslagdoek voor de foto’s en tussendoor de jas weer even aan en dan gaat dat prima. En als het weer echt tegenzit, dan verzetten we de shoot. Vaak plan ik al meteen een ‘slecht-weer alternatief’.

Meer informatie over de familyshoots vind je hier. Op dit moment zijn familyshoots niet mogelijk in verband met de maatregelen rondom het coronavirus. Ik hoop dat het na 18 oktober weer mogelijk is voor gezinnen. Foto’s met opa en oma erbij of met 2 gezinnen moeten we helaas nog wat langer uitstellen. Maar we volgen de maatregelen nauwlettend en zodra het weer mag, kunnen we ook weer uitgebreide familyshoots inplannen

Lifestyle newbornshoot van Hugo

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik bij Hugo op bezoek mocht voor een lifestyle newbornshoot. Het was een heerlijke shoot. Hugo woonde in een prachtig appartement dat papa en mama zelf helemaal hadden opgeknapt. Het was wel even slepen met alle spullen, want er werd flink gewerkt aan de parkeerplaats bij het gebouw. Maar wat een toplocatie en een uitstraling. Het was gewoon genieten om daar foto’s te maken.

Hugo vond het vooral heerlijk om bij papa of mama op schoot te zijn en lekker te knuffelen. Dan zit je met een lifestyle shoot helemaal goed. We maken vooral foto’s van jullie samen, lekker knuffelen in jullie eigen vertrouwde omgeving. We leggen de situatie vast zoals deze is en jullie huis en interieur vormen de achtergrond van de foto’s. Een lifestyle newbornshoot duurt ongeveer 1,5 uur. 

 

 

 

 

    

© 2021 Captured by Karin

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑