Stichting earlybirds

Ik mocht mijn proefreportage voor Stichting earlybirds maken bij Javi. Javi is met 34 weken geboren en lag in Geldrop in het ziekenhuis. Met deze informatie vertrok ik richting ziekenhuis. Ik had met de ouders afgesproken bij de open haard in de centrale hal van het ziekenhuis. 

Stichting earlybirds

Terwijl we naar de afdeling van Javi liepen vertelde papa dat Javi het heel goed deed. Hij was al van de monitor af en had alleen nog ondersteuning van sonde omdat hij nog niet altijd alle flesjes leegdronk. 

Op de dag van de reportage moest de sonde verwisseld worden. De verpleging had dit zo gepland dat we de foto’s zonder sonde konden maken. Het was voor papa de eerste keer om Javi zonder sonde te zien na de geboorte.

Javi lag nog lekker te slapen toen we boven aankwamen. We hebben hem lekker laten liggen terwijl ik de eerste foto’s heb gemaakt. Het was een fijne lichte kamer, dus ik kon ook mijn macrolens gebruiken om mooie close-ups te maken en kleine details vast te leggen.

Daarna was het tijd voor een verschoning en een badje. Javi genoot zichtbaar van het warme water. Na het afdrogen en aankleden was er nog ruimte voor een knuffelmomentje met papa en mama en een paar gezinsfoto’s. En wat waren papa en mama een goed team samen. Ze waren helemaal op elkaar ingespeeld.

Stichting earlybirds

Daarna mocht Javi weer lekker naar bedje. Het badje en het verwisselen van de sonde waren erg vermoeiend voor hem en daarom zou hij de voeding via de sonde krijgen. 

Na de reportage ben ik thuis de foto’s gaan bewerken. Omdat het mijn proefreportage werd ik aan een maatje gekoppeld en zou de galerij eerst door de beoordelingscommissie bekeken en pas daarna naar de ouders gestuurd worden. Van mijn maatje heb ik nog een paar tips gekregen om de foto’s qua bewerking meer in de stijl van Stichting Earlybirds te krijgen. Ik zou binnen 2 weken nadat ik de foto’s had ingestuurd bericht krijgen. Spannend, mijn maatje was wel heel positief en vol vertrouwen, maar het is toch afwachten wat de commissie beslist. Maar… ik ben toegelaten!

Een paar dagen na de reportage mocht Javi met papa en mama mee naar huis!

Stichting earlybirds

Stichting earlybirds